Újra dolgozhat a felfüggesztett fóti polgármester

Akár már pénteken újra elfoglalhatja székét az állásából felfüggesztett fóti polgármester, miután a Fővárosi Ítélőtábla eljárási hibákra hivatkozva hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Bíróság korábbi, ez ügyben hozott döntését.

Kardos Judit, az önkormányzat ügyvédje csütörtökön az előzményekről elmondta: a fóti képviselő-testület sorozatos törvénysértések gyanúja miatt fegyelmi eljárást indított Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester ellen, egyúttal egy kérést és egy keresetet nyújtott be az illetékes bírósághoz.

A keresetben a képviselők többsége által hozott határozatnak megfelelően indítványozták, hogy a bíróság mondja ki: Mádly Zsolt alkalmatlan a polgármesteri tisztség betöltésére. Kérték, hogy a jogerős ítélet megszületéséig a polgármestert mentsék fel a munkavégzés alól.

Az ügyvéd közlése szerint a Pest Megyei Bíróság jóváhagyta a felfüggesztés iránti kérelmet, ám ezt a végzést a Fővárosi Ítélőtábla - csütörtökön kézbesített levelében - eljárási hibákra hivatkozva megsemmisítette.

Kardos Judit hozzátette: ez azt jelenti, hogy Mádly Zsolt akár azonnal folytathatja a munkáját, legalábbis egyelőre, a polgármester alkalmasságáról szóló, érdemi döntést várhatóan a május 5-i tárgyaláson hozza majd meg a Pest Megyei Bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.