Újra akciózik Révész Máriusz

Írásbeli kérdéseket tesz fel Kaszab Csaba volt kőbányai szocialista alpolgármester ügyében az igazságügyi és rendészeti miniszternek és a legfőbb ügyésznek Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő.

Révész Máriusz pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, kőbányai szocialista politikusok arról beszéltek neki: a kétéves börtönbüntetésre ítélt, de azt meg nem kezdő Kaszab Csaba azt hangoztatta, hogy ügyét az ügyészségi szakaszba utalják vissza és a korábban tett részleges, feltáró jellegű vallomását sem fogják figyelembe venni.

Révész Máriusz egy 2006-os felvételen:
Révész Máriusz,

A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy a volt alpolgármestert vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt ítélték két év börtönbüntetésre, amit tavaly márciusban másodfokon is jóváhagytak.

Hozzátette: Kaszab Csaba szabadságvesztése megkezdésére előbb halasztást kért, majd ügyét a Legfelsőbb Bíróság visszautalta a másodfokon eljáró bírósághoz.

A politikus elmondása szerint arra kíváncsi, miért nincs végrehajtható ítélet az ügyben és igaz-e, hogy az ügy újra ügyészségi szakaszba került.

Az eset hátterét ismertetve azt mondta, hogy korábban Kőbánya a belterületi földek ellenértéke miatt az egyik leggazdagabb önkormányzattá vált. "A helyi szocialisták környékén feltűnt több kétes hírű vállalkozó" - tette hozzá, úgy fogalmazva, hogy ennek az ügynek volt "egyik emblematikus figurája" Kaszab Csaba, akit feljelentett egy vele elszámolási vitába keveredett másik szocialista vállalkozó.
Közölte, hogy a volt alpolgármester részletes beismerő vallomást tett. Ezt követően két év börtönbüntetésre ítélték és az ítéletet másodfokon is jóváhagyták. Kaszab Csaba azonban a mai napig nem kezdte meg büntetése letöltését, előbb halasztást kért majd fellebbezett, s eljárási hiba miatt a Legfelsőbb Bíróság új eljárásra kötelezte a másodfokon eljáró bíróságot - tette hozzá.

Révész Máriusz elmondta, hogy korábban beadott egy írásbeli kérdést az igazságügyi miniszterhez, de azt a választ kapta, hogy a bíróságok a tárcától függetlenül működnek. Most újabb kérdésekkel fordul Draskovics Tiborhoz.

Közölte, hogy Kaszab Csaba önkormányzati képviselővé választásakor kiszállt a cégéből; lemondását követően megváltoztatott néven a gyermekei működtetik a társaságot. A cég több száz millió forintos megrendelést kapott a kőbányai önkormányzattól - jelentette ki a fideszes képviselő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.