Újra a Perényi 1-ben az egyik sorozatgyilkos gyanúsított

Folytatódik a romák ellen elkövetett, halálos áldozatokat követelő sorozatgyilkosságok gyanúsítottjainak helyszíni meghallgatása. Egyiküket szerdán a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyre vitték a rendőrök, onnét állíltólag Tiszalökre, az egyik gyilkosság helyszínére mennek.

Fegyveres kommandósok, rendőrök, és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai zárták körbe szerdán délben több mint egy órára a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyet, ahol tavaly nyáron csaptak le a romák ellen elkövetett, halálos áldozatokat követelő sorozatgyilkosság gyanúsítottjaira.

Tudósítónk értesülései szerint a hatóságok a négy, előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított egyikét szállították a szórakozóhelyre helyszíni bizonyítási eljárás céljából. A gyanúsítottak a gyilkosságok időszakában ezen a szórakozóhelyen dolgoztak, volt, aki biztonsági őrként, volt, aki koncertek kihangosítását végezte. A fegyvereiket is itt tárolták elrejtve. Nem sikerült megtudnunk, hogy a feltételezett elkövetők közül kit vittek szeedán a Perényi 1-be, információink szerint nem K. Árpádról van szó, akit a bűncselekmény-sorozattal összefüggésben kedden hallgattak ki Galgagyörkön.

A debreceni szórakozóhelyen a bizonyítási eljárás délelőtt 11 óra után kezdődött, és fél egy körül ért véget. Értesüléseink szerint innét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökre tartanak a hatóságok a gyanúsított férfival egy újabb helyszíni bizonyítási eljárás lefolytatására. Az akció szerda délután fél 3-kor még nem kezdődött meg, a gyilkosság helyszínén egyelőre csak újságírók és tévéstábok tartózkodnak.

Mint annak idején beszámoltunk róla: a kisvárosban tavaly április 22-én este, nem sokkal tíz óra előtt a saját háza előtt, az udvaron lőtték agyon az 53 éves Kóka Jenőt, aki éppen munkába, éjszakai műszakba igyekezett. A férfit a kiérkező mentők húsz percen át próbálták újraéleszteni, de a roma férfi olyan súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A romák elleni támadásoknak ő volt az ötödik halálos áldozata.

A gyanúsítottak 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án pedig Kislétán támadtak meg romákat. Kislétán és Tiszalökön egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen és Tatárszentgyörgyön pedig két-két embernek oltották ki az életét.

 

A debreceni Perényi 1 söröző, a kommandós akció helyszíne
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.