Újra terítéken a Rogán-vagyon

Nincs szerencséje a vagyonnyilatkozatokkal a Fidesz frakcióvezetőjének. A Jobbik vizsgálódnak, Rogán szerint nincs miért.

A Jobbik hatósági eljárást sürget Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőjének vagyongyarapodása miatt. Novák Előd, a párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a kormánypárti politikus csütörtökön leadott vagyonnyilatkozatában új elemeket is feltüntetett, amelyeket nem a legutóbbi, januári nyilatkozat óta szerzett, hanem 1998-ban örökölt. Megjegyezte: az öröklés óra eltelt több mint 15 év, így jövedelemadó-mentes a szerzéskori és esetleges eladási ár pozitív különbözete.

A Jobbik szerint felmerül, hogy Rogán Antal mást is örökölhetett, de már értékesítette vagy elajándékozta, s nem tudni, hogy a közterheket megfizette-e. A jobbikos politikus szerint az új bevallásból az is kiderül, hogy a frakcióvezető az elmúlt 15 évben mulasztásos törvénysértésben volt, ami értékelése szerint nem maradhat következmények nélkül.

Novák Előd közölte: azt várja a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, hogy emelkedjen felül a kormányzathoz való kötődésén és indítson mindenre kiterjedő vagyonosodási vizsgálatot Rogán Antallal szemben.

"Novák Előd és a Jobbik állításai valótlanok" - reagált péntek délután Rogán Antal. Közlése szerint az elmúlt egy hónapban minden tulajdonára vonatkozó tulajdoni lapot és helyszíni rajzot kikért. Januári vagyonnyilatkozatában összesítve jelent meg szakonyfalui öröksége(erdő- és szántóterületek). "Korábbi vagyonnyilatkozatomban az örökhagyó végzés alapján használtam az adatokat, és nem vettem figyelembe, hogy édesanyám és testvérem is örökös. Most tételesen a nyilvánosság elé tártam a részleteket, amelyekből világosan kiderül: vagyoni helyzetemben változás nem történt. Sőt, a rám eső terület valójában kisebb, mint ahogy azt korábban feltüntettem."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.