Újra indulhat közbeszerzéseken a Közgép

A bíróság döntött: Simicska Lajos cége a jövőben mégis aláígérhet Orbán újdonsült haverjainak.

Jogerősen is érvénytelennek nyilvánította a bíróság, hogy tavaly nyáron három évre kizárták a közbeszerzésekből Simicska Lajos cégét, a Közgépet – írja a 444.hu. A lap kommentárja szerint ugyan nem valószínű, hogy a korábban mindent vivő cég akár egyetlen megbízást is elnyerhet a jövőben – Simicska Orbán-ellenes G-napi ámokfutása után –, viszont a döntés nyomán Simicska borsot törhet a miniszterelnök – régi kollégiumi szobatársa – orra alá.

Így a Közgép ugyanis elindulhat a közbeszerzéseken, ahol csak azért is aláígérhet az újdonsült Orbán-közeli cégeknek, így a Mészáros-vállalkozásoknak vagy a Duna Aszfaltnak, és alaposan megnehezítheti a közbeszerzési eljárásokat. A közbeszerzéssel foglalkozó önkormányzatok és hivataloknak ezután legalábbis esetről esetre ki kell találniuk, hogyan zárják ki a közbeszerzésből a hatalom által már nem kedvelt Simicska-céget.

Tavaly nyáron a gönyűi kikötő építéséből zárták ki az akkor is legolcsóbb ajánlatot adó Közgépet, majd hamis adatközléssel vádolták meg a céget, amelyet az emiatt indult eljárással sikerült három évre távol tartani a közbeszerzésektől.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.