Újra elnök lett Schmuck Andor

Ismét Schmuck Andort választotta elnökévé a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja. A budapesti tisztújító kongresszus két új alelnöknek, Asztalos Lajosnak és Kósa Sándornak szavazott bizalmat.

Schmuck Andor a kongresszuson hangsúlyozta, amennyiben a baloldal politikai szereplőivel az érték- és programalapú együttműködés nem valósítható meg, a Szociáldemokraták készen állnak a februári veszprémi időközi választáson az önálló megmérettetésre. A kongresszus az önálló indulást egyhangúlag támogatta.

A párt elnöke értékelte a Szociáldemokraták által az ez évi választásokon elért eredményeket. Schmuck Andor kifejtette, hogy évtizedek után sikerült a pártnak országos listát állítania az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson és az őszi önkormányzati választásokon is eredményesen szerepeltek a Szociáldemokrata jelöltek.

A parlamenten kívüli pártok közül összességében a Szociáldemokraták érték el az egyik legjobb eredményt a választási évben. A szolidaritás és az esélyegyenlőség kérdésében nincs, és nem lehet kompromisszum. A kampány évében a szociáldemokraták világossá tették: eredményes szociális védelmi politika hiányában nincs társadalmi kohézió, nincs valós demokrácia!" - idézték a tisztségében újjáválasztott elnök szavait a párt közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.