Újra beszóltak Magyarországnak az Egyesült Államokban

Sarah Sewall amerikai külügyi államtitkár megjegyzése miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzultált André Goodfriend amerikai ügyvivővel. Az amerikai nagykövetségeken akciótervek készülnek a közép- és kelet-európai korrupció felszámolására.
Konzultált a magyar külügyminisztérium André Goodfrienddel, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivőjével - értesült a Híradó honlapja hétfő este.

A honlap szerint a konzultációra Sarah Sewallnek, az amerikai külügyminisztérium emberi jogi államtitkárának a korrupcióellenes világnapon tett kijelentései miatt volt szükség. Az államtitkár nemrégiben arról beszélt, hogy a még távoli országokban is meglévő korrupciós gyakorlat az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket sértheti. Úgy fogalmazott: az Egyesült Államok nagykövetségei ezért Közép- és Kelet-Európa két tucat országában a korrupcióellenes küzdelmeket támogató akciótervek összeállításán dolgoznak.

„A magyar külügyminisztérium szerint az ilyen kijelentések alkalmasak arra, hogy súlyos aggodalmakat okozzanak szuverén országokban" - olvasható a honlapon.

Sewall február óta államtitkár a State Departmentben. Előtte a Pentagon védelempolitikai bizottságában volt benne, a 2008-as elnökválasztási kampányban pedig külpolitikai tanácsadóként dolgozott Barack Obama mellett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.