Újjáalakult Magyar Gárda: a rendőrség már vizsgálódik

A BRFK azt akarja tisztázni, kik követtek el jogsértést azzal, hogy részt vettek múlt szombaton a Szabadság téri Jobbik-demonstráción, ahol közfelkiáltással "újjáalakították" a bíróság által jogerősen feloszlatott szervezetet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást indított annak tisztázására, ki vagy kik követhettek el jogsértést szombaton azzal, hogy részt vettek egy feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében - mondta Bencze József főkapitány hétfőn az MR-1 Kossuth Rádiónak. A rádió híre szerint a rendőrség az ügyészségtől kérte annak kivizsgálását is, hogy történt-e a tüntetésen hatósági intézkedés elleni izgatás.

Szombaton a Jobbik Magyarországért Mozgalom nagygyűlést tartott a Szabadság téren, ahol közfelkiáltással újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom. Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig szombat este tudatta: "aki a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt, bűncselekményt követ el".

A főkapitány még a szombati rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ha valaki jogsértést követ el, a rendőrség határozottan, szakszerűen és törvényesen lép fel vele szemben.

E hét végétől már nemcsak a feloszlatott társadalmi szervezet vezetői követnek el jogsértést, hanem - a kormány kezdeményezésére - azok is, akik a szervezet tevékenységében részt vesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.