Újjáalakul a KISZ Debrecenben

Globalisták, antikapitalisták, antifasiszták és nem szeretik az MSZP-t. Debrecenben radikális baloldali fiatalokat vár tagjai közé a Munkáspárt ifjúsági szervezeteként újjászerveződő Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ).

Újjászerveződik a debreceni Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ), amely radikális baloldali, marxista fiatalokat tömörítő közösségként ellenzi a multinacionális nagytőke és bankok túlzott gazdasági befolyását, így a társadalmi egyenlőség, az antifasizmus, a globalizáció és az antikapitalizmus eszmeiségét vallja - tájékoztatta lapunkat Toók László debreceni KISZ-titkár.

Elmondása szerint a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség a Munkáspárt ifjúsági szervezete, amely rövid távú feladatának tekinti, hogy "összefogva civilekkel és más ifjúsági szervezetekkel kivívja az ingyenes és minőségi oktatást, a Bolognai-rendszer eltörlését, a fiatalok első lakáshoz való jogát, az ingyenes sportolási lehetőségeket, és a pályakezdés megkönnyítését, munkahelyek teremtését".

Toók László kifejtette: politikai téren a Baloldali Front a baloldal teljes megújulásában érdekelt, feladatuknak tekintik "az MSZP-SZDSZ kormány neoliberális politikája által lejáratott baloldali értékek megtisztítását, a baloldal becsületének és tekintélyének visszaállítását, valamint a radikális, forradalmi baloldali gondolatok terjesztését".

Hozzátette: szervezetük elítéli az előző kormány neoliberális politikáját, és próbál rávilágítani "az MSZP álbaloldali, vadkapitalista jellegére". Tájékoztatása szerint "céljaik elérésében olyan fiatalokat, diákokat, egyetemistákat és dolgozókat szólíunk meg, akik világnézetünkkel azonosulni tudnak, és mozgalmi tevékenységükkel kiállnak a jövő szocializmusa mellett".

A debreceni KISZ újjáalakulását, a Baloldali Front megújulását 2011. április 2-án 14 óráról ünneplik meg a Magyar Kommunista Munkáspárt debreceni, Jerikó utcai pártházában. (A másik KISZ története itt érhető el.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.