Ujhelyi megint feljelenti a fideszeseket, ha kell

Ha a hatalom büntetni próbál egy települést, mert egy szocialista polgármesterre szavazott, akkor én leszek megint, aki feljelenti - mondta Ujhelyi István EP-képviselő Salgótarjánban.
A kormány egy fillért sem vehet el Salgótarjántól, nem büntetheti, ha szocialista polgármesterre szavaz - mondta Ujhelyi István csütörtökön Salgótarjánban, egy nyugdíjas rendezvényen. A szocialista európai parlamenti képviselő közölte: két évvel ezelőtt feljelentést tett az Európai Unió csalásellenes hivatalánál, az OLAF-nál az akkori kormányzati fenyegetések miatt, amelyek azt sugallták, hogy azok a városok, amelyek nem a kormánypárti polgármesterjelöltre szavaznak, "megnézhetik magukat".

"Az OLAF egyértelmű álláspontja szerint nem teheti meg a magyar kormányzat, hogy egy fillért is elvegyen Tarjántól, ugyanis az európai uniós források még 2020 végéig jönnek, Magyarország csak európai uniós forrásból tud építkezni. És ha bármit megtesznek, amivel büntetni próbálnak egy települést, mert egy szocialista polgármesterre szavazott, akkor én leszek megint, aki feljelenti őket, és a kormányzattól visszakövetelik a pénzt. Nem tehetik meg. Uniós szerződés mondja ki, hogy jár a felzárkóztatási forrás, akkor is, ha Fekete Zsolt lesz itt a polgármester" - hangsúlyozta Ujhelyi István.

A képviselő Kövér László házelnök szavaira reagált, aki kedden úgy fogalmazott: "Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson. Olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni, és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal."

Ujhelyi István az Aranykor Idősek Klubja rendezvényén arról is beszélt, hogy a magyarság még egyszer nem akar a rossz oldalon állni, "és miközben a magyar sajtó propagandagépezete büszkén mondja, hogy Orbán Viktor ma az Európai Unió legtekintélyesebb szereplője", a brüsszeli frontról nézve ő ma a legveszélyesebb politikai vezető. "A mi miniszterelnökünk politikáját" látják ma az Európai Unió egyik legnagyobb kockázati tényezőjének - tette hozzá.

A rendezvényen Fekete Zsolt (MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület) Salgótarján szociális helyzetét ismertetve többek között elmondta, öregszik a város, nagy a munkanélküliség, sok a rászoruló, inaktív család, a fiatalok elköltöztek, a szakképzettek az országban máshol, vagy külföldön kerestek munkát.

Az elkészült szociálpolitikai koncepció alapján a városvezetés olyan mintaprogramot szeretne kidolgozni a Türr István Képző és Kutató Intézettel, kormányzati támogatással, amely országosan követendő lehet - mondta a baloldal polgármesterjelöltje.
Salgótarjánban Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt időközi választást tartanak február 28-án.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.