Ujhelyi: eljön az idő, amikor Kövér László távozik a közéletből

"Úgy látszik, azzal, hogy terem viselje Horn Gyula nevét a magyar Országgyűlésben, meg kell várni, míg Kövér László távozik a közéletből. Eljön ez az idő is. Megvárjuk." - fogalmaz közleményében Ujhelyi István, MSZP-s EP-képviselőjelölt.
Az Országgyűlés volt alelnöke ezt annak kapcsán közölte, hogy Kövér László a Népszabadságnak azt mondta: sem erkölcsileg, sem politikailag nem időszerű és indokolt, hogy az 1956-os karhatalmista Horn Gyula nevét országházi terem viselje.

Ujhelyi István emlékeztetett: az Európai Parlamentben magyar és német képviselők közös kezdeményezésére termet neveznek el Horn Gyuláról. "Nemrég azzal a kezdeményezéssel éltem, hogy viselje Magyarország korábbi miniszterelnökének nevét egy terem a magyar törvényhozás épületében is. Egyúttal jeleztem, hogy amennyiben a kormánypártok hasonló javaslattal élnének Antall József kapcsán, a szocialisták támogatni fogják a kezdeményezést" - tette hozzá a képviselőjelölt.

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke ezzel kapcsolatos írásbeli megkeresésére azonban nem reagált, csak a Népszabadságnak mondta el fenti véleményét.

"Kövér László mindezt Magyarország azon, az újkori demokrácia idején kiemelkedő többséggel megválasztott volt miniszterelnökével kapcsolatban fogalmazza meg, akinek nevét utca viseli Németországban és terem fogja viselni a nevét az Európai Parlamentben. Akiről a fideszes házelnök pártfőnöke, Orbán Viktor azt mondta: több az, ami őket összeköti, mint ami szétválasztja. Akiről Schmidt Mária azt állította: amikor kellett, és lehetősége volt rá, megtette, amit megkövetelt tőle a haza" - fogalmaz Ujhelyi István.

Hozzátette: arról a – politikai életében nyilvánvalóan hibás döntéseket is meghozó - Horn Gyuláról mondja ezt Kövér László, aki államférfiként kiütötte az első követ a berlini falból, aki újraegyesítette Európát, aki kikötötte Magyarország hajóját a polgári, demokratikus Nyugaton.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.