Ujhelyi: a magyar kormány az uniós jogszabályokra fogja a hibáit

A magyar kormány a saját hibáit, kudarcait rendszerint az EU-s jogszabályokra fogja, ami súlyosan sérti a magyar érdekeket hosszú távon – mondta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) listájának második helyezettje hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.
Ujhelyi István kijelentette, ha Orbán Viktor tovább folytatja szabadságharcát, és nem hajlandó az ország érdekében korrekt, de következetes és kemény párbeszédre az Európai Unióval, akkor kockáztatja a tízezer milliárd forint megszerzését a következő hét évben. "Az orbáni magatartás, amivel tiszteletet követel saját magának, sérti európai partnereink érzelmeit és ezzel sérti saját érdekeinket is" - fogalmazott.

Szerinte a Jobbik és a Fidesz egy platformra került. A miniszterelnököt semmi más nem vezérli, mint hogy itthoni hatalmát erősítse, ezért nem drága neki a jobbikos gondolatok átvétele, még ha ezzel el is szigeteli magát Európában - tette hozzá.

Ujhelyi István szólt arról is, hogy a kormánypártok elszabotálják az EP-kampányt, mert „a Kubatov-lista működése mellett semmi mást nem akarnak": 30 százalék alá vinnék a részvételt, és saját szavazóikat rábírnák a voksolásra. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európa más országaiban élő és dolgozó „gazdasági menekülteknek" május 17-éig van lehetőségük regisztrálni a május 25-ei EP-választásra.

A képviselőjelölt elmondta, hogy az MSZP tisztességes béreket, garantált minimálbért és - uniós forrásokból - a fiatalok teljes foglalkoztatását szeretné elérni Magyarországon. Az európai baloldal támogatását már megnyerték ehhez, ha a választók jóvoltából többségben lesznek az EP-ben, akkor „súlyos tízmilliárdokat indíthat magyar munkahelyteremtő programokra az EU".

Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém megyei elnöke a magyar akáccal kapcsolatban kifejtette: a 2012. június 26-ától hatályos magyar kormányrendelet az inváziós fás szárú növények közé sorolta be az akácot, ami hivatalból irtandónak minősíti és tiltja a használatát pótlásra is. Érdekesnek nevezte, hogy ezek után a magyar kormány meg akarja védeni az uniótól az akácot, miközben a rendelet alapján került az inváziós fajok közé. Nem háborúzni kellene, hanem tárgyalni és előre átgondolni a törvényalkotást - mondta.

Több tiszteletet! - szokásos válasz a "bukott baloldanak"

A Fidesz szerint a szocialisták most is a magyar kormány elleni támadásra akarják használni Brüsszelt - így reagált a nagyobbik kormánypárt Ujhelyi nyilatkozatára. A Fidesz szerint "a bukott baloldal európai parlamenti mandátumát továbbra sem az ország képviseletére, hanem a lejáratására és a magyar kormány elleni támadásra akarja használni. Miután április 6-án elbuktak, most Brüsszelből akarják tovább támadni a magyar kormányt, ahogy tették eddig is - írták. Kitértek arra is: a szocialisták sorozatosan hátba támadták, lejáratták hazánkat, és tollba diktálták a Magyarországot elítélő dokumentumokat. Minden egyes vitás ügyben a nemzeti érdekek ellen voltak: a bankadó, a rezsicsökkentés, a magyar föld, a pálinka, az akác, a plázastop, az Erzsébet-program és minden más ügyben is a magyar érdekek ellen harcoltak - sorolta a nagyobbik kormánypárt. Rögzítették: a Fidesz a szocialistákkal ellentétben elkötelezett és online aláírásgyűjtést indított a nemzeti értékek mellett. A www.vedjukmeg.fidesz.hu honlapon bárki csatlakozhat azoknak táborához, akik azt üzenik Brüsszelnek: Több tiszteletet a magyaroknak! - zárul a közlemény.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.