Újbuda felvenné a harcot a bankrablókkal

A nyomravezetői díj félmillió forintos megfejelésével, a térfigyelőhálózat hetvenmilliós fejlesztésével szeretné visszaszorítani a XI kerületi bankrablásokat Molnár Gyula polgármester, aki a pénzintézetek támogatására is számít.

A bankrablások megelőzése, a közterületek rendjének javítása érdekében a XI. kerület meghirdette az Új rend programját. A városrész polgármestere, Molnár Gyula a térfigyelő-kamerák átprogramozásával, új kamerák telepítésével is védené a pénzintézeteket, azok ügyfeleit és általában a kerületi lakosokat. A program részeként 500 ezer forinttal járul hozzá a bankrablók elfogására felajánlott nyomravezetői díjhoz.

A határozottabb fellépésre az elmúlt hetekben elszaporodott bankrablások ösztökélték a XI. kerület vezetőit. Az idei legutóbbi, immár harmadik eset március 17-én történt, amikor egy Bartók Béla úti fiókot támadtak meg. Újbuda az összehangolt intézkedéscsomaggal fokozottan szeretne ügyelni a közterületek rendjére, a helyiek biztonságérzetének fokozására.

Az Új rend programjának végrehajtásában kiemelt szerepet szánnak a helyi fenntartású közterület-felügyeletnek, s a kerületi polgárőrségnek úgy, hogy e szervezetek szorosan együttműködnek az újbudai rendőrkapitánysággal. Molnár Gyula az elképzeléseiről előzetesen egyeztetett Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánnyal, aki támogatta az önkormányzati elképzeléseket.

A bankbiztonság fokozására a polgármester azonnal intézkedett: a térfigyelők működését úgy változtatták meg, hogy azok a bankfiókok, s a pénzkiadó-automaták környékét intenzívebben ellenőrzik. Ezeket a helyszíneket az új kamerák telepítésénél kiemelten kezelik.

Újbuda idén hetvenmillió forintot szán a térfigyelő-hálózat fejlesztésére, ehhez az érintettek, azaz a kerületi bankfiókokat fenntartó pénzintézetek támogatására is számít. A polgármester kérésével levélben fordult a bankvezetőkhöz.

A közös összefogásnak adhat nyomatékot, hogy Újbuda félmillió forinttal járul hozzá a nyomravezetői díjhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.