Újabb ügyészségi 'nem' a Fidesz Gyurcsány és Veres ellen tett feljelentésére

Ismét elutasította az ügyészség a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen tett feljelentését - mondta el Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója a Demokrata című hetilapnak adott, szerdán megjelent interjújában.

Balsai István közölte: az ügyészségi döntés ellen panasszal élnek.

"Az ügyészségi elutasítástól függetlenül a tény tény marad: a 2006-os költségvetési adatokat nem hozták nyilvánosságra, és más számokról beszéltek a kampányban. És még valami: függetlenül az ügyészség döntésétől, változatlan a véleményem. Aki miniszterként, miniszterelnökként valótlan adatokat közöl, és hazugságát cinikus módon el is ismeri, annak nem szabad hogy helye legyen a közéletben" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Felidézte azt is, hogy nem először tettek feljelentést az ügyben, korábban Áder Jánossal is feljelentést tettek, ám akkor azt elutasította az ügyészség. Panaszt tettek a döntés ellen, de azt is elutasították.

Balsai István január végén jelentette be, hogy feljelentést tett a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán.

Balsai Istvánt, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója akkor - az ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján - kijelentette: Gyurcsány Ferenc és Veres János folyamatosan megtévesztette a választópolgárokat, és nem tett eleget az államháztartási és költségvetési helyzetre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.