Újabb törvénytelen költségtérítés: itt a csúcstartó

Összesen 1,1 millió forint közpénzt vett fel mintegy 9 hónapon át törvénytelenül Hoffman Pál KDNP-s országgyűlési képviselő, tököli polgármester. Hoffman a feketepénz-botrány hetedik érintettje.

A Blikk által eddig leleplezett képviselők közül ő vette fel a legtöbb törvénytelen pénzt. Hoffman ugyanis már az előző, 2006-2010-es ciklusban is polgármester volt, ebben a minőségében pedig költségtérítést is kapott a tököli önkormányzattól. 

Ám a Blikk rendelkezésére álló adatok alapján úgy tűnik, tavaly májusban, amikor országgyűlési képviselő lett, nem mondott le önkormányzati költségtérítéséről, miközben az Országgyűléstől teljes összegű választókerületi pótlékát is felvette, noha a kettőt együtt a törvény kifejezetten tiltja. Tavaly októberben ismét polgármesternek választották, de továbbra is mindkét költségtérítését felvette törvénytelenül, egészen idén február végéig. Az elmúlt hónapokban összesen 1 125 662 forintot. Az önkormányzattól havi 144 ezer 900 forintot kapott költségátalányként, az Országgyűléstől ezzel egy időben havi 295 ezer forint választókerületi pótlékot.

A képviselő a Blikknek azzal védekezett: hibásan értelmezte a jogszabályokat.

- Tájékoztatom önöket, hogy téves értelmezés miatt jogtalanul vettem fel költségtérítést. A hibát észlelve a felvett összeget egy hónappal ezelőtt visszafizettem - mondta lapunknak Hoffman Pál.

Vele együtt már hétre emelkedett a feketepénzbotrányban érintett parlamenti képviselők száma. Zsiga Marcell miskolci alpolgármester, Papcsák Ferenc zuglói városvezető, Szabó Zsolt hatvani polgármester, Rónaszékiné Keresztes Monika erzsébetvárosi alpolgármester, Csöbör Katalin alsózsolcai alpolgármester is törvénytelen módon vett fel dupla költségtérítést, mindannyiukra pénzbüntetést szabott ki a Fidesz-frakció etikai bizottsága, írásbeli figyelmeztetést kaptak, és visszafizették a jogtalanul felvett pénzeket.

Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő két állami cég felügyelőbizottságából vett fel egyszerre fizetést, amit tilt a törvény, őt nem büntette meg pártja, de a felügyelőbizottsági tagságairól lemondott, és a törvénytelenül felvett pénzt visszafizette.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.