Hullanak a fejek a fejlesztési tárcánál

Hatvan kormánytisztviselőt nevezett ki a fejlesztési tárca közigazgatási államtitkára, de több főosztályvezetőt és helyettest is állományba vettek. Közel harminc pedig távozott a szaktárcától.

A Hivatalos Értesítő legújabb számában megjelentek szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára hatvan személyt nevezett ki kormánytisztviselőnek, ugyanitt négy főosztályvezetőt, ugyanennyi helyettest és három osztályvezetőt vettek állományba. Ezzel egy időben több mint harminc kormánytisztviselő jogviszonyának megszüntetését is kihirdették.

A Népszabadság kérdésére a szaktárcánál hangsúlyozták, hogy a személyi változások tekintetében a belépők és kilépők száma 2011-re vetítve egyenletesen oszlik el. A szaktárca kérdésünkre közölte: a negyven kormánytisztviselő közül tizenkettőt felmentéssel küldtek el, hatot áthelyeztek máshova, három nyugdíjba ment, nyolcan közös megegyezéssel távoztak, hétnek a próbaidő alatt mondtak fel, háromnak lejárt a megbízatása, egy pedig önként lemondott.

A most kinevezettek az elmúlt félévben érkeztek az NFM állományába, többségükben távozók helyére, illetve új feladatkörhöz kapcsolódó munkakörök betöltésére. Utóbbira példa a központosított közbeszerzések ellenőrzésére felvett személyek a Közbeszerzésért Felelős Helyettes Államtitkárság megnövekedett feladatainak ellátása érdekében – tudatta a szaktárca.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.