Újabb nagy E.ON-áramszünet a Dunántúlon

Másfél héttel a zalai és vasi áramszünet után, most Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megye 89 településén, 23 ezer fogyasztónál nincs villany. Az E.ON nem tudja, mikor állíthatják helyre a szolgáltatást.

Január utolsó napjaiban Vasban, Zalában 120 település maradt tartósan áram nélkül azért, mert megrongálta a szél és a hó az elektromos hálózatot, most pedig a Közép- valamint az Észak-Dunántúlón sérült meg az E.ON rendszere a téli időjárás miatt.

Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint a helyenként orkán erejű, 90-105 kilométeres szél és az úgynevezett tapadó hó miatt vezetékek szakadtak el, komoly károkat okoztak a kidőlő fák. Az E.ON szakemberei már elkezdték a helyreállítást, de hétfő délelőtt így is 89 településen, 23 ezer fogyasztónál – elsősorban a Bakony térségében – szünetelt az áramszolgáltatás.

Az E.ON már felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, átcsoportosította embereit, gépeit, hogy minél előbb helyreálljon a szolgáltatás. Az E.ON-nál arra a kérdésünkre, hogy mikor állhat helyre a szolgáltatás, hétfő koradélután még nem tudtak válaszolni.

Mint arról korábban többször írtunk, január utolsó napjaiban Vas és Zala megyében a havazás meg az erős szél miatt omlott össze a térség villamoshálózata. Akkor 120 településen, 50 ezer háztartásban szünetelt hosszabb-rövidebb ideig áramszolgáltatás. Húsz-harminc településen három napig maradtak villany nélkül az emberek, így sokan fűteni sem tudtak, s akadozott a vízellátás is. A zalai, vasi áramszünet kapcsán már vizsgálatot indított a Magyar Energia Hivatal, az érintett települések pedig kártérítést követelnek az E.ON-tól.
Boda András

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.