Újabb liberális 'búcsú': Lakos felállt tanácsnoki székéből

Demszky Gáborhoz főpolgármesterhez címzett levelében január 15-i hatállyal lemondott a közösségi közlekedési tanácsnoki pozíciójáról Lakos Imre, fővárosi szabad demokrata politikus.

Minderről az Új Pólus Közéleti és Kulturális Egyesület számol be honlapján. Eszerint Lakos Imre (SZDSZ) szerint a koalíciós megállapodásban rögzített tanácsnoki pozíciók létrehozása a gyakorlatban nem igazolta létjogosultságát. "Nem bizonyult többnek egy tartalom nélküli politikai alkunál, amely címeket, névjegyeket, ezekhez rendelt javadalmazást és infrastruktúrát hozott létre. A koalíció felbomlását követően már teljes mértékben indokolatlanná vált az MSZP-s tanácsnoki pozíciók további fenntartása is" - írta.

Emellett szerinte azért sem érdemes fenntartani a közlekedési tanácsnok pozícióját, mert annak sem hatásköre, sem intézkedési jogköre, sem érdemi tárgyalási pozíciója nincs a folyamatokban.

Lakos Imre a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnökeként továbbra is támogatni szeretné a városvezetést azokban a célkitűzéseiben, amelyek a BKV, valamint Budapest közösségi közlekedésének rendbetételére, rövid- és középtávú problémáinak megoldására irányulnak - olvasható a honlapon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.