Újabb korrupciós ügy Terézvárosban?

Újabb gyanús ügyre derült fény Budapest VI. kerületében; a kerületi foglalkoztatást segítő kft.-nél a rendőrség és az ügyészség házkutatást tartott, iratokat és számítógépeket foglaltak le - derül ki a helyi KDNP tájékoztatásából.

A Terézvárosi Foglalkoztatást Elősegítő Nonprofit Kft.-nél tartott házkutatás pénteken volt - mondta el Wertán Zsolt Zoltán, Terézváros KDNP-s önkormányzati képviselője. Erről eddig nem lehetett tudni, de látható, hogy már nyomozati szakban van az ügy. Hozzátette, "eddig beszéltünk ingatlanügyekről, korrupcióról, kerékbilincselésről, de most úgy néz ki, hogy ennél a kft.-nél is találtak valami komoly törvénytelenséget".

Múlt hónapban készült el a kerületi önkormányzat átvilágításáról szóló jelentés, amely a kft.-nél komoly szabálytalanságokat tárt fel, de ezek akkor feltehetően nem ütötték meg azt a szintet, hogy ügyészségi nyomozás kezdődjön. Valószínűleg a kft. munkaügyi központtól kapott támogatásaival kapcsolatban történhetett valamilyen törvénytelenség.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett: csak ebben az évben 13 gyanúsítást foganatosított az ügyészség Terézvárosban különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, de az elmúlt két önkormányzati ciklusban is több, már lezárt ügy volt.

"Az, aki Terézvárosban törvénytelenséget követett el, nem úszhatja meg, adja fel magát, mert ekkora ügyészségi figyelem mellett csak enyhíteni tudják a rájuk váró büntetést" - jelentette ki Wertán Zsolt.

A héten a Budapesti Nyomozó Ügyészség felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Sajtos Csilla terézvárosi jegyzőt és Hatvani Csaba szocialista alpolgármestert a kerületi közterület-felügyelet vezetője ellen kerékbilincsek fizetés nélküli leszerelése miatt folyó eljárásban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.