Korrupciós ügy: újabb két rendőr őrizetben

Tovább nőtt a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügy gyanúsítottainak a száma. A Központi Nyomozó Főügyészség ma újabb két rendőrt állított elő. Egyelőre nem tudni mivel gyanúsítják őket.

Újabb két rendőrt vett őrizetbe kedden a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügyben – értesült a Népszabadság. Az ügyészség későbbre ígért – miként Fazekas Géza szóvivő fogalmazott – várhatóan már a tényállásra is kiterjedő tájékoztatást a fejleményekről.

Az ügyészség ugyanakkor nem kívánt részletekbe bocsátkozni arról, hogy az újabb gyanúsítottakat honnan állították elő. Csak annyit közöltek, hogy nem egy szervnél dolgoznak.

A Köponti Nyomozó Főügyészség - mint lapunk is beszámolt róla - korrupció gyanújával a múlt csütörtökön vette őrizetbe Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok osztályának vezetőjét, Kalmár Tamást, a BRFK közrendvédelmi főosztályvezetőjét és Vizoviczki Lászlót, egy budapesten 40 szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozót. A hatóság már akkor sejtetni engedte, hogy az ügyben további őrizetbe vételekre kerülhet sor. Egyes források öt-tizenöt közé teszik azoknak a rendőröknek és más hatósági személyeknek a számát, akik az előzetes információk szerint érintettek lehetnek az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.