Újabb ingatlaügy: százmilliós panama a VI. kerületben?

Ügyészséghez fordul Wertán Zsolt, a KDNP terézvárosi és fővárosi képviselője, mert szerinte százmillió forintot is meghaladó kár érhette a VI. kerületi önkormányzatot egy szabálytalan ingatlaneladás miatt.

A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Andrássy út 35. szám alatt található, összesen 501 négyzetméteres, megosztott üzlethelyiséget az önkormányzat még 2003-ban jóval árán alul értékesítette egy cégnek, s ezzel valójában elcserélte azt.

Az önkormányzat és a Rostás és Társa Kft. között létrejött szerződés értelmében a cég felajánlotta saját tulajdonú - a Király utcában található - 355 négyzetméteres ingatlanját az Andrássy úti ingatlanért cserébe, amit a képviselő-testület, minősített többséggel, meg is szavazott.

A VI. kerületi önkormányzat nem készített értékbecslést, a cég viszont készített. Eszerint az Andrássy úti ingatlan akkori forgalmi értéke 84 millió 356 ezer forint volt, míg a Király utcai ingatlant ennél többre, 85 millió 500 ezer forintra becsülték - részletezte Wertán Zsolt.

A csere kezdeményezője "nagyvonalúan" lemondott a különbözetről, és ma is ő használja a főváros egyik legfrekventáltabb helyén lévő megosztott üzlethelyiséget - tette hozzá a képviselő.

Wertán Zsolt szerint szabálytalan, hogy az önkormányzat belement egy cserébe, illetve az is, hogy nem készített értékbecslést; a becslésről szóló dokumentumon ráadásul nem szerepel a készítő neve, sem aláírása, így a szakvélemény hitelessége is megkérdőjelezhető.

Mint hozzátette: nem reális az az ár, amelyet a cég értékbecslője megállapított az Andrássy úti ingatlannál.
A képviselő szólt arról is, hogy a cég vezérigazgatója a szerződésben ígéretet tett arra, hogy az elcserélt ingatlan homlokzatát felújítja, de erre hat év alatt nem került sor.

 

 

Andrássy út
Andrássy út
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.