Újabb hullámhosszra hangolna a Magyar Rádió

A már meglévő öt regionális műsor mellett egy közép-magyarországit is indítana a Magyar Rádió - közölte kedden Lovász Attila, a közmédium illetékes főszerkesztő-helyettese.

"A jelenlegi menedzsment szeretne lényegesen több regionális frekvenciát, és reményeink szerint egy hatodik régiót, Közép-Magyarországot befogót is" - mondta, jelezve: mivel Such György elnök mandátuma a nyáron lejár, nem tudható, hogy a jelenlegi vagy a következő menedzsment pályázhat majd hullámsávra.

A főszerkesztő-helyettes szerint az ország területének hatvan százalékán fogható a régiós műsorokat szolgáltató MR6 adása. Céljuk, hogy URH-frekvenciához jusson győri stúdiójuk, hiszen az öt központ közül Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged sugároz ultrarövid-hullámon.

A Magyar Rádió 2007-ben alakította át adói profilját; ekkor született meg a nemzetiségi műsorokat sugárzó MR4, az interneten az Országgyűlés üléseit közvetítő MR5, valamint az MR6; ezekhez csatlakozott a népzenét, a népies és az operettmuzsikát sugárzó, szintén csak a világhálón működő MR7, tavaly év végén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.