Újabb fideszes plágiumügy - ezúttal Erzsébetvárosban

A kerületi lapból, illetve az interneten fellelhető írásokból ollózta össze az éves jelentését a Fidesz erzsébetvárosi ifjúságpolitikai tanácsnoka - állítja Stummer János jobbikos önkormányzati képviselő, aki szerint a plagizáló Megyesi Mózes "bukott ember", ezért távoznia kell a helyi politikai életből.

Budapest Erzsébetváros legutóbbi képviselő-testületi ülésén újabb fideszes képviselő keveredett plágiumügybe - állítja közleményében Stummer János, a Jobbik erzsébetvárosi képviselője, aki szerint Megyesi Mózes, a Fidesz képviselőcsoportjának tagja, a kerület ifjúságpolitikai tanácsnoka az éves beszámolóját szinte teljes egészében az internetről ollózta össze.

Megyesi Mózest a Fidesz 2010 októberében, az önkormányzati választást követően választotta meg a képviselő-testület ifjúságpolitikai tanácsnokának, azóta vette fel havonta az ezért a feladatért járó több tízezer forintos tiszteletdíj-kiegészítést. Az önkormányzat megválasztott tanácsnokaként évente számol be a képviselő-testületnek az általa végzett munkáról. A legutóbbi testületi ülésen beterjesztett beszámolója azonban szóról szóra és bekezdésről bekezdésre megegyezik az Erzsébetvárosi Újság 2011-es számaiban megjelent írásokkal és az erzsebetvaros.hu, valamint a vattamanyzsolt.hu oldalakon található, a fiatalabb korosztályokkal kapcsolatba hozható cikkekkel - fogalmaz a közlemény.

Stummer János "vérlázítónak" tartja azt a "pofátlanságot, hogy évi több százezer forintos illetményért cserébe valaki arra se vegye a fáradságot, hogy saját maga írja meg beszámolóját, ehelyett inkább ellopja mások szellemi termékét, és azt a saját teljesítményeként terjeszti elő. Ezek után sejthető, hogy Megyesi ifjúságpolitikai tanácsnokként mennyit dolgozhatott ténylegesen a kerület fiatalságáért" - írja az ellenzéki képviselő.

Stummer János szerint Erzsébetváros nem engedheti meg magának, hogy "jövőjéről egy olyan önkormányzati képviselő hozzon döntéseket, aki egyszer kuncogva szavaz meg drasztikus létszámleépítéseket, iskolabezárásokat, lakbéremeléseket, máskor pedig cinikus módon sajtószemlét akar saját munkájának beszámolójaként elfogadtatni. Tettével nem csak a Jobbikot, hanem saját frakciótársait, sőt minden tisztességes erzsébetvárosi polgárt semmibe vett, így lépésével teljességgel hiteltelenné vált a választópolgárok előtt. Megyesi Mózes bukott ember, akinek vissza kell adnia önkormányzati képviselői mandátumát" - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.