Újabb fideszes 'szólta le' Szél Bernadettet

Ismét beszóltak az LMP-s képviselőnőnek. Most a fideszes Tasó László tett botrányos megjegyzést. A honatya tagadja tettét.

Ismét „beszóltak” az LMP országgyűlési képviselőnőjének, Szél Bernadettnek a fideszes honatyák. Az ökopárti politikusnő a Parlamentben mondott napirend előtti felszólalását – amelyben a kiemelt beruházásokról, így például a Normafa-projektről és annak visszásságairól beszélt – azzal a mondattal zárta: „a kormány először üt és csak azután kérdez”. Erre az utolsó tételre reagált a fideszes Tasó László félhangos bekiabálással, hogy: „csak téged”. Ez utóbbit Ertsey Katalin LMP-s képviselőnő hallotta és osztotta meg az érintettel, aki az interneten számolt be az újabb verbális inzultusról.

Szél Bernadett LMP-s képviselő néhány fideszes képviselő kedvenc céltáblája
Budapest, 2013. szeptember 17. Szél Bernadett LMP-s képviselő az Egyes törvényeknek a szociális és gyermekvédelmi ellátások országos nyilvántartásával összefüggő módosításáról szóló vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. szeptember 17-én. MTI Fotó: Földi Imre

Szél Bernadett az eset kapcsán az Index-nek nyilatkozva később hozzátette: a „beszólás” után a parlamenti folyosón Tasó László „ordítva számon kérte, hogy mit írogatok már megint az Indexre”. Szél állítása szerint bocsánatkérésre és távozásra szólította fel a fideszes honatyát, aki tagadta, hogy beszólt volna a zöldpárti képviselőnőnek.

Tasó László az ügyről (először helyesírási hibákkal teli) közleményt adott ki a közösségi oldalán, amelyben többek között azt írta: a képviselő hölgyek szándékosan provokálják a kormányzó többséget. „Nem csak mondanivalójuk irányul arra, hogy minősítve politikustársaikat, éppen az aktuális ügyekhez kötve alázzák a hallgatóságot mindaddig, ameddig valaki 'be nem szól'” - írta Tasó, ismét tagadva, hogy sértő megjegyzést tett volna. A fideszes honatya szerint csak a „bajkeverő" Ertsey Katalin tulajdonította neki a mondatot és „turbózta föl” azt.

Tasó nem először tett botrányos megjegyzést, legutóbb a PM-es Szabó Tímeának „szólt be” az egyik ülésen, számon kérve, hogy „mit pofázol bele, kisanyám?!”

Szél Bernadett nem először kapott sértő megjegyzést a kormánypártiaktól. Két héttel korábban Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár közölte a politikusnővel, hogy „attól, hogy szép, abból még nem következik, hogy okos”. A fideszes politikus akkor – az ellenzékiek felháborodása nyomán – sms-üzenetben elnézést kért az ökopárti képviselőnőtől.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.