Újabb feljelentést tett a Jobbik a Budapest Airport privatizációja miatt

A Budapest Airport privatizációs szerződésében foglalt fejlesztések elmaradása, illetve az ezekhez kapcsolódó kötbér le nem hívása kapcsán hűtlen kezelés miatt feljelentést tett két jobbikos parlamenti képviselő kedden a legfőbb ügyésznél.

Bertha Szilvia és Szilágyi György jobbikos képviselők már júliusban is tettek feljelentést a repülőtér privatizációja miatt: a munkaügyi szabályok megsértéshez kötődő kötbérek le nem hívása kapcsán. A képviselők emlékeztettek rá: a repülőtér privatizációs szerződésében az szerepel, hogy a szerződésben foglalt fejlesztések elmaradása, vagy időbeni csúszása esetén kötbért érvényesíthet a magyar fél.

Az MTI kérdésére Bertha Szilvia leszögezte: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő esetenként 15 millió eurót érvényesíthetne akár még most is. Mivel pedig a Jobbik kutatásai szerint összesen 21 olyan fejlesztés van, amelyet nem, vagy nem időre készített el a beruházó, ezért az állam a teljes bankgaranciának - 75 millió eurónak - megfelelő összeget hívhatna le kötbérként, vagy ezen összegért cserébe érvényesíthetné visszavételi lehetőségét a repülőtér részvényeire.

A jobbikos képviselők hangsúlyozták: nem értik, hogy az állam miért nem él a kötbér lehívásával, vagy miért nem veszi vissza ezekért cserébe a többségi tulajdont a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.