Újabb feljelentés lehet FKF-ügyben

A Fővárosi Közterület-Fenntartó (FKF) Zrt. menedzsmentjének érdeke, hogy a társaság korábbi vezetőinek ügyeit mielőbb tisztázza a nyomozó hatóság - közölte Klug Lajos, a cég vezérigazgatója.

A cég vezetői az elmúlt időszakban több vizsgálatot is kezdeményeztek, ezek lezárása a következő egy-két hónapban várható - írta közleményében a vezérigazgató. Ha a vizsgálatok eredménye indokolja, büntető feljelentést is tesz - fűzte hozzá.

"Felelősséggel kijelentem, hogy az FKF Zrt. dolgozóinak döntő többsége becsületesen és a társaság érdekében, a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően végzi mindennapi munkáját" - szögezte le Klug Lajos. Ha azonban valakiről beigazolódik, hogy megszegte a közvagyonnal gazdálkodásra vonatkozó szabályokat, attól azonnali felmondással megválnak - fogalmazott.

Az FKF-nél év elején több gyanús szerződést is találtak. György István főpolgármester-helyettes januárban közölte: a közúti anyagszállítási szolgáltatási szerződés esetében úgy ítélik meg, indokolatlan volt a stratégiai területnek számító szállítási feladatok kiszervezése. A rendelkezésre állási díj kivétele a szerződésből éves szinten 40-50 millió forint megtakarítást jelentene a cégnek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda január végén tartott házkutatást az FKF székházában a 2009-ben kötött kutatási szerződésekkel kapcsolatban.

Az Index szintén januárban számolt be arról, hogy az FKF két év alatt (2008 és 2010 áprilisa között) összesen harmincmillió forint értékben kötött szerződést Frei Tamás riporterrel, akinek ezért "véleményvezér szerepet kellett vinnie, személyes meggyőző erejét kellett latba vetnie, tanulmányokat kellett írnia".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.