Az ingyen-BKV mellé új buszokat is ígért Horváth Csaba

Panelházak felújítására, a BKV buszparkjának cseréjére, valamint a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésére tett ígéretet Horváth Csaba, szocialista főpolgármester-jelölt szombaton a XVI. kerületben.

A szocialista politikus mielőtt Abonyi Jánossal, a kerület MSZP-s polgármesterjelöltjével együtt aláírta a Szövetség a szabadság városáért elnevezésű megállapodást, elmondta: garanciát vállal rá, hogy ha megválasztják, a fővárosi önkormányzat évente átvállalja két kerületi panelépület felújításának a lakókra jutó önrészét. Budapesten több mint tízezer panellakás újulhat meg így négy év alatt - mondta Horváth Csaba, aki megígérte az Újszász utca útburkolatának felújítását, valamint a XVI. kerület csatornázásának befejezését is.

Legfontosabb törekvései között említette a BKV elöregedett buszparkjának korszerű, alacsonypadlós és környezetbarát járművekre történő lecserélését. Horváth Csaba arról is beszélt, hogy középtávú célja a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének megteremtése, valamint a pálya felújítása.

Abonyi János, az MSZP XVI. kerületi polgármester-jelöltje a tűzőrség létrehozását emelte ki a megállapodás pontjai közül.

Horváth Csabát kéttucatnyi szocialista szimpatizáns várta a mátyásföldi Erzsébet-ligetben zajló Kertvárosi vigasságok elnevezésű rendezvényen. Látogatását kisebb szóváltás zavarta meg, miután az MSZP sátra mellett lévő Jobbik-standtól érkezők azt kiabálták felé: "Csabi, most már ne lopjál többet!"

A szocialista főpolgármester-jelölt szombati kampánykörútján előzőleg egy egészségügyi szűrésen vett részt a III. kerületben, majd Hrutka Zsolttal, a XVII. kerület MSZP-s polgármester-jelöltjével is megállapodást kötött. Ezután felszólalt a Budapesti Nyugdíjas Szövetség rendezvényén a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.