Újabb csörte az ingatlanadó miatt

A Fidesz szerint 'nagy gaztettre' készül az MSZP, mert minden ingatlant meg akar adóztatni, nemcsak a 30 milliónál értékesebbeket. Lendvai Ildikó szocialista pártelnök azzal vágott vissza: ha a Fidesz sarcnak tartja az ingatlanadót, az általa vezetett önkormányzatoknál miért nem törli el?

Miért nem törli el a Fidesz az általa vezetett önkormányzatoknál az ingatlanadót, ha az országosan tervezett vagyonadót igazságtalannak tartja? - kérdezte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón; a politikus levelet küld ez ügyben a fideszes vezetésű, ingatlanadót szedő önkormányzatok polgármestereihez.

Ha a Fidesz azt mondja, sarcnak, azonnal eltörlendő intézkedésnek tartja a vagyonadót, akkor annak eltörlését kezdje azokon a párt által vezetett településeken, ahol kivetnek ilyet - közölte a pártelnök a tájékoztatóján, amelyen olyan szocialista önkormányzati képviselők is részt vettek, akiknek Fidesz vezette településén szednek ilyen adót.

Lendvai Ildikó elmondta: a központilag tervezett vagyonadó a lakásállomány öt százalékát, csak a 30 millió feletti vagyontárgyakat érinti, számos kedvezményt és mentességet tartalmaz. Amennyiben egy ennél általánosabb, kiterjedtebb, kevesebb mentességet tartalmazó ingatlanadó nem káros az önkormányzatokban, miért káros az országban? - kérdezte.

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP "nagy gaztettre" készül, mert minden ingatlant meg akar adóztatni. Szijjártó Péter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az elmúlt napokban sok volt a mellébeszélés, a kavarás, a hangulatkeltés, valamint a "jól megszokott hazudozás" az ingatlanadóval kapcsolatban. Ha az MSZP ilyen lendülettel jutott el a 100 millió forintos luxusadótól a 30 millió forintos ingatlanadóig, akkor csak napok kérdése, hogy a 3 millió forint értékű ingatlanok után is adózni kelljen - mondta a politikus.

"A szocialisták magukat és az offshore-os milliárdosok érdekeit képviselik" - fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: a Fidesz ezzel szemben az emberek érdekei mellé áll, ezért el fogja törölni ezt az adófajtát.

Arra a sajtóhírre, hogy a kormány egymilliárd forintos krízisalap létrehozását tervezi, amelyből a nehéz helyzetbe jutott családokat segítené egyszeri 20, illetve 50 ezer forinttal, Szijjártó Péter közölte: nem elég ennyi pénz a családok megsegítésére A családokat egy új gazdaságpolitika, politika húzhatja ki a bajból. Az emberek számára munkahelyeket kell teremteni, munkalehetőséget kell biztosítani, ez jelentheti számukra a kiutat és a felemelkedést - mondta a szóvivő. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.