Csaknem négymilliárdot költenek a Belváros fejlesztésére

Újabb, összességében 3,8 milliárd forint összértékű beruházásokat indít az V. kerületi önkormányzat. A Falk Miksa utcában például Columbo hadnagy felügyel majd a rendre.

Még be sem fejeződött a Ferenciek tere átalakítása, az V. kerület már augusztusban újabb építkezésekbe kezd. A belvárosi önkormányzat egyszerre több, 14 helyszínen indít felújítási munkálatokat: átalakítják többek között az Olimpiai parkot, a Falk Miksa utcát, és ősztől a Váci utca és Duna-korzó is új burkolatot kap – adja hírül a Hirhatar.hu. Az átépítés költségeinek kétharmadát uniós forrásokból finanszírozzák, és a kerület tervei szerint minden munkálattal elkészülnek a 2014-es választásokig. 

A Duna-parton októberben kezdődik el a korzó szállodasora előtti teljes burkolatcsere. A sétányon korhű stílusúra cserélik kandelábereket - az itteni felújítás 660 millió forintba kerül majd.

Teljesen átalakítják az Olimpiai parkot is. A Kossuth tér felújításához kapcsolódó beruházással a Károlyi kerthez hasonló körbekerített, több funkciós pihenőhelyet létesítenek. Rogán Antal kerületi polgármester szerint a park új dizájnja "lendületes, és fiatalos lesz", amire 582 milliót fordít az önkormányzat.

A harmadik, nagyobb költségvetésű projekt a Falk Miksa utca felújítása. A hétszázmilliót meghaladó büdzséből teljes burkolatcserét ígérnek, valamint kicserélik az elöregedett fák egy részét. A Falk Miksa utca végén állítják majd fel Columbo nyomozó, azaz Peter Falk szobrát. Az amerikai színész márciustól egy basset hound társaságában lesz látható.

Burkolatot cserélnek a Váci utcában is. A Pesti Barnabás utca és a Vörösmarty tér közötti szakasz, a Haris köz, a Párizsi utca, az Aranykéz és a Kristóf tér összesen 8800 négyzetméteren kap út kövezetet.

Kisebb munkálatok kezdődnek még többek között a Molnár utcában, a Balassi Bálint utcában, az Arany János utcában és az Akadémia utcában is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.