Újabb botrány Hortobágyon: kirúgták az állami ménes vezetőjét

Eltávolították állásából az állami tulajdonban lévő Mátai Ménes nagy tekintélyű vezetőjét. A pusztán attól félnek: elherdálják a lóállományt.

Kirúgták a Hortobágyon található Mátai Ménes nagy tekintélyű vezetőjét, Zilahy Istvánt. Az esetről beszámoló Hajdú-bihari Napló azt írja: a három éve tartó vezetőcserék újabb fejleményéről van szó, amely nagy vihart kavart a pusztán.

Mint az újság fogalmaz: Zilahy István utóda hétfőn már el is foglalta ideiglenesen a vezetői széket, míg az egyik munkatárs önként felmondott, amikor tudomást szerzett Zilahy menesztéséről.

A lap megkereste az állami ménest működtető Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Szabó Csabát, aki azt mondta: a ménes fenntartása évi 400 millió forint, ezt a pénzt a jövőben is biztosítják, de másfajta koncenpció alapján fogják tenyészteni a lovakat, s ehhez gondoskodnak majd munkaerőről is.

A pusztán fölmerült annak a gyanúja, hogy a kft. szeretné eladni a ménest, de ezt tudósítónk érdeklődésére a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája két hete cáfolta. Az ügyhöz hozzátartozik: Zilahy elbocsátása nem előzmény nélküli, a pusztán hónapok óta borzolja a kedélyeket annak a mintegy 2 milliárd forintos, uniós finanszírozású LIFE+ projektnek a visszamondása, amelyet Brüsszel nem fogadott el, s amellyel kapcsolatban az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága kemény kritikát fogalmazott meg mind a projekt lebonyolítóival, mind a szaktárcával kapcsolaban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.