Újabb BKV-tanulmányok miatt tenne feljelentést a Fidesz

A Fidesz szerint az egyik tanulmány minden egyes betűje ötezer forintba került.

Újabb BKV-tanulmányok miatt tesz várhatóan feljelentést a fővárosi Fidesz - közölte Papcsák Ferenc képviselő, aki egyben a BKV ügyeit vizsgáló eseti bizottság tagja is. Újságírók előtt bemutatott három tanulmányt, amelyet a főváros rendelt meg és a BKV fizetett ki, mint mondta, "botrányos" áron.

A megvalósíthatósági tanulmányok 244, 86 és 67 millió forintba kerültek, és a képviselő szerint annyira semmitmondók, hogy aligha lehetett rájuk szükség. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik tanulmány minden egyes betűje 5 ezer forintba, egy oldala pedig több mint 1,1 millió forintba került. E tanulmány a budai fonódó villamosközlekedés megvalósíthatóságáról készült.

Közölte, most a megrendelt tanulmányok alapjául szolgáló szerződéseket kérték meg a főváros vezetésétől, és azok ismeretében döntenek a feljelentés megtételéről. Papcsák Ferenc elmondta, a drága tanulmányokra úgy derült fény, hogy bekérték a főváros vezetése által 2007-ben és 2008-ban megrendelt megvalósíthatósági tanulmányok jegyzékét, és a három most bemutatott dokumentumot ezek közül választották ki.

Az ellenzéki képviselő szerint "nem kérdés" a főpolgármester felelőssége az említett és a hasonló ügyekben, amikor a városvezetés rendelt meg tanulmányokat. Mint mondta, Demszky Gábor (SZDSZ) a város vezetőjeként felelős azért, ami az önkormányzat cégeinél történik. Papcsák Ferenc szerint egyre valószínűtlenebb, hogy a BKV korábbi vezetői "magányos elkövetőkként" készíttettek tanulmányokat. Úgy látja, hogy a történtekért már nem csak a fővárosi tulajdonú közlekedési cég vezetői hibáztathatók.

A BKV-vizsgálóbizottság szerdán tartja következő ülését, amelyen Tóthfalusi György volt igazgatósági elnököt és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imrét (SZDSZ) hallgatják meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.