Újabb beteg hűlt ki, most a sümegi kórház udvarán

Megfagyott egy beteg a sümegi pszichiátria udvarán a hétvégén. Egy héten belül ő a második, aki kórházi ápolása alatt szenvedett fagyhalált.

Két hetven év feletti asszonyt találtak a szabadban, kihűlt állapotban a Sümegi kórház udvarán - adta hírül a veol.hu. Egyikük még mutatott életjelt, őt az ajkai kórházba szállították, a másik asszonyon már nem tudtak segíteni a kiérkező mentők, ő meghalt.

Rácz Jenő főigazgató a portál érdeklődésére elmondta: szombaton a sümegi pszichiátriai centrumunkból sajnálatos, rendkívüli eseményről számolt be az ottani főorvos, aki elmondta: két asszonyt kihűlt állapotban, nem megfelelő öltözetben találtak a kórház udvarán. Egyikük meghalt. Az ügyben hatósági és belső vizsgálat is kezdődött.

- Vizsgáljuk, hogy betartották-e az érintettek a sümegi pszichiátriai centrumban a betegeket érintő szabályokat, a szervezeti és működési szabályzatot, valamint a házirendet, illetőleg az ápoló személyzetre, a munkavállalóinkra vonatkozó belső szabályzatainkat, a munkaköri leírásokat - utalt a folyamatban levő vizsgálataikra a főigazgató. Hozzátette:  elemzik azt is, hogy szükséges-e, illetőleg lehetséges-e változtatni meglévő, érvényes szabályzataikon, előírásaikon annak érdekében, hogy a jövőben többé hasonló eset ne történhessen meg - közölte Rácz Jenő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.