Újabb amerikai egyetem szerződtette Bajnai Gordont

Bajnai Gordon volt miniszterelnököt a washingtoni Johns Hopkins Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Iskolája vendégelőadónak kérte fel. Emellett Bajnai részt vesz a Transzatlanti Kapcsolatok Központja (CRT) munkájában is.

Bajnai Gordon évente négy alkalommal néhány napos washingtoni tartózkodás keretében tart előadást az Egyetem diákjainak az Európai Unió fejleményekről, a közép-európai átalakulásokról – közölte a volt miniszterelnök titkársága.

Emellett Bajnai részt vesz a Transzatlanti Kapcsolatok Központja (CRT) munkájában is amelynek célja a transzatlanti kapcsolatok erősítése, az EU és a NATO célkitűzéseinek segítése. Bajnai Gordon titkársága szerint Dan Hamilton, a központ vezetője, a Clinton-adminisztráció korábbi külügyminisztériumi államtitkára üdvözölte Bajnai Gordon csatlakozását a Központhoz.

"A volt magyar miniszterelnök transzatlanti kapcsolatok iránti elkötelezettsége, az európai politikai és gazdasági folyamatok ismerete, közép-európai tapasztalatai nagyban segítik a CTR munkáját". Bajnai Gordon mellett Jose Maria Aznar volt spanyol miniszterelnök és John Bruton volt ír miniszterelnök is a CTR rendszeres vendégelőadója az "Európai Vezetők" program keretében.

A Johns Hopkins SAIS az Egyesült Államok egyik vezető nemzetközi kapcsolatok képzése, washingtoni campusa mellett a Bolognában és a kínai Nanjingban is folytat képzési programokat. Az egyetem keretében működő Transzatlanti Kapcsolatok Központja a Pennsylvania Egyetem globális think tank (agytröszt) rangsorában az egyetemi think tankek kategóriájában a 6. a világon és az USA 20 vezető think tankje között szerepel évről évre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.