Újabb 'koncepciós vád' bukott meg

A Demokratikus Koalíció szerint egy "újabb koncepciós vád bukott meg" a Molnár Gyula ügyében hozott felmentő ítélettel, és ezért Polt Péter legfőbb ügyésznek távoznia kell. A Fidesz úgy reagált: még a korábbi legfőbb ügyész, Kovács Tamás ideje alatt indult a nyomozás.

A Fővárosi Törvényszék kedden bűncselekmény hiányában felmentette Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét és Lakos Imrét, a kerület egykori szabad demokrata alpolgármesterét a hivatali visszaélés vádja alól elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A DK alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében üdvözölte a bíróság ítéletét, de "a sorozatosan bukott koncepciós vádak miatt" szerintük Polt Péter legfőbb ügyésznek távoznia kell.

Molnár Csaba azt írta: a keddi elsőfokú bírósági ítélettel "újabb koncepciós vád bukott meg", a XI. kerületi Kopaszi-gátnál nem történt bűncselekmény, ahogyan ez eddig sem volt kétséges, Molnár Gyula és Lakos Imre ártatlan. "A Polt Péter vezette ügyészség azonban kiszolgálta Orbán Viktor hitvány politikai érdekeit, és a 2010-es kampány hajrájában meggyanúsította Újbuda sikeres MSZP-s polgármesterét és SZDSZ-es helyettesét" – tette hozzá.

Erre reagálva Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-nek küldött közleményében tudatta: Molnár Gyula szocialista politikus ellen korrupció gyanúja miatt a nyomozás még az MSZP-SZDSZ kormány idején, "az általuk megszavazott Kovács Tamás legfőbb ügyész irányítása alatt indult", hasonlóan egyébként Zuschlag János, Hunvald György, Hagyó Miklós és a sukorói telekcsere ügyéhez.

"A bíróság elsőfokú ítéletét arra használni, hogy megpróbálják elfeledtetni azt a tényt, hogy kormányzásuk idején a korrupciós ügyek sokasága már az általuk is megszavazott legfőbb ügyésznek is szemet szúrt, több mint visszatetsző" – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte a DK "Polt Péterre kenné saját bűnét".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.