Újabb viharfelhők Rogán feje felett

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség egy V. kerületi ingatlaneladással összefüggésben. Az ingatlanhoz sajtóértesülések szerint rendkívül előnyös áron juthatott hozzá Csík Balázs, az offshore-hátterű Hunguard Zrt. társtulajdonosa, Rogán Antal feltalálótársa – derül ki a főügyészség Tényi Istvánnak címzett leveléből.
Tényi még augusztus 12-én tett bejelentést hivatali visszaélés gyanújával, közvetlenül azután, hogy a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent a különös ingatlaneladásról szóló hír. Eszerint Csík 2012-ben, amikor még Rogán Antal volt a kerület polgármestere, úgy szerezhetett meg egy 82 négyzetméteres, műemléki védelem alatt álló és 11,6 millió forintnyi, az önkormányzatot illető jelzálogjoggal terhelt ingatlant a Királyi Pál utcában, hogy a vételárat kamatmentesen, 25 éves futamidővel egyenlíthette ki.

Tényi bejelentésében egyebek között rámutatott, hogy a témában nyomozó újságírók nem találták meg azt a hirdetményt, amelyben a Csíknak eladott ingatlan értékesítését Belváros-Lipótváros Önkormányzata meghirdette volna.

Idézte továbbá az esettel összefüggésben a sajtóban is megszólaltatott Juhász Pétert, az Együtt helyhatósági képviselőjét, aki számos belvárosi ingatlanügyben nyomozott és tett feljelentést – bár mint megírtuk, a rendőrség egyikben sem talált bűncselekményre utaló körülményt, ezért megszüntette a nyomozást. Juhász Péter azt mondta, az V. kerületben megszokott jelenség, hogy a lakásokat Rogán-közeli embereknek adják oda.

Tényi feljelentése – azaz lényegében a témával foglalkozó újságcikk alapján – az ügyészség nem tudta eldönteni, van-e ok nyomozásra, vagy el kell utasítani a feljelentésként értékelt bejelentést, ezért feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, amelynek lefolytatásával a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályát bízta meg. A BRFK-nak kétszer tizenöt nap áll a rendelkezésére azoknak a dokumentumoknak a beszerzésére, amelyekből már eldönthető, hogy felvetődik-e a bűncselekmény gyanúja a szóban forgó ingatlan eladása kapcsán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.