Újabb örökös tagok az Operában

A Magyar Állami Operaház örökös tagja lett Barlay Zsuzsa magánénekes, Hágai Katalin balettművész, Misura Zsuzsa magánénekes és Volf Katalin balettművész, valamint posztumusz megkapta a címet Korondi György magánénekes és Laczó István magánénekes is. 
Az új örökös tagokat szombaton este, a magyar opera napján köszöntötték az Erkel Színházban, ahol átadták az Operaház díjait is.

Erkel Ferencnek, a nemzeti romantikus opera megteremtőjének születésnapját, november 7-ét két éve ünneplik a magyar opera napjaként. 2013-ban ezen a napon nyílt meg újra az Erkel Színház.

Mint az operaház szombati közleménye emlékeztet, új hagyományt kívánnak teremteni régi alapítású díjaik átadására: az idei évtől a magyar opera napján adják át azokat az elismeréseket, amelyeket azelőtt szokásosan az évadnyitó társulati ülésen, szűk körben vehettek át az intézmény művészei és munkatársai.

Az elismeréseket szombat este Goldmark Károly Sába királynője című operájának telt házas előadása előtt adták át. A Mándi Andor és felesége által alapított díjat Zavaros Eszter magánénekes vehette át az Erkel Színház színpadán. A fiatal tehetségeket elismerő, Ádám Tibor és felesége által alapított Juventus-díjat Kristóf Szabina énekkari művész és Novák András Péter klarinétművész, a Ráday Sári Alapítvány díját Németh Mónika énekkari művész kapta.

Az év énekkari művésze címet Leszkovszki-Tóth Éva és Fátrai János nyerte el. Az év kartáncosának Starostina Kristina és Babácsi Benjamin Zoltán balettművészeket választották, az év zenekari művésze címet pedig Hartenstein István fagottművész viselheti.

A művészeti ügykezelés területén dolgozó operaházi munkatársakat jutalmazó Az előadásokért emlékérmet idén Bodó Lajosné jelmeztárvezető, Kuczka Beáta rendezvényszervező és Nagy Krisztián statisztavezető vehette át. A Vasfüggöny-díjat Kiss Gyöngyi női fodrásznak és Muladi József öltöztetőnek ítélték.

A Melis György-díjjal Fodor Beatrix magánénekest, az először odaítélt Sudlik Mária Emlékdíjjal Kelen Péter magánénekest jutalmazták. A Simándy József Emlékplakettet a fiatal tenor, Boncsér Gergely, a Vágó Nelly Emlékérmet Csík György díszlet- és jelmeztervező vehette át.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.