Újabb négy szegedi iskola csatlakozott a tanárlázadáshoz

Újabb négy szegedi iskola csatlakozott szerdán a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt leveléhez. Többek közt követelik, hogy a nevelést segítő iskolai alkalmazottak bérét is emeljék fel.

Szegeden elsőként a Deák Ferenc Gimnázium, majd a Kőrössy József Gazdasági Szakképző Iskola, Makón pedig a József Attila Gimnázium csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének gyökeres változtatásokat követelő leveléhez. Vasárnap délután szegedi civilek "a tisztelet szalagjait" kötötték a Deák Ferenc Gimnázium lépcsősorának korlátjára.

Szerdán újabb négy szegedi iskola jelentette be, hogy a tantestület egésze, vagy túlnyomó többsége egyetért a miskolciak nyílt levelével - írja a Délmagyar.hu.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületének 86 százaléka, a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola mind a 35 pedagógusa, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola nevelőtestületének túlnyomó többsége, 60 tanár, valamint a Csonka János Szakképző Iskola 40 pedagógus állt a miskolci tanárok mellé szerda este 6 óráig.

A Fodorban dolgozó tanárok azt írták, hogy a pedagógusok munkáját segítő titkárnők, iskolatitkárok, adminisztrátorok, rendszergazdák, technikusok és pedagógiai asszisztensek bérét is emeljék fel sürgősen tisztességes szintre, mert - ahogy fogalmaznak - az nem várható el, hogy például egy 20-25 éve dolgozó iskolatitkár, aki felelősségteljes munkát végez, nettó 90 ezer forint alamizsnával térjen haza.

Csongrád megyéből több százan magánszemélyként csatlakoztak a felhíváshoz, amelyet országszerte 162 iskola nevelőtestülete támogat. Hódmezővásárhelyi iskola nincs köztük.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.