Orbán jövő hétre jogszabályt akar a kórházi adósságokról

Hamarosan, legkésőbb a jövő hét elejére elkészülhet az egészségügyi intézmények adósságrendezéséről szóló jogszabály – derül ki az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleményéből.

Mint írták: a miniszterelnök felkérte az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy a jövő hét elejére dolgozza ki azt a kormányhatározatot, amely révén Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár számára lehetővé válik, hogy a lehető leghamarabb megkezdje a kórházakkal és a beszállítókkal a konkrét egyeztetéseket a kórházak konszolidációjáról. Az erre a célra tervezett 60 milliárd forint a költségvetésben rendelkezésre áll.

Tegnap Orbán Viktortól levélben kértek személyes közbenjárást a beszállítói szektort képviselő érdekvédelmi szervezetek, hogy mielőbb hozzájuthassanak a pénzükhöz. Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) és az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) emlékeztetett arra, hogy naponta 150 millió forinttal növekszik a mostanra 90 milliárdosra duzzadt adósság.

Az érdekvédők emlékeztetnek arra, hogy a kormány korábban azt ígérte, hogy 2015. április elsejétől rendezi ezt a tartozást. Ám eddig ez ügyben semmi nem történt. A beszállítók egyben azt is kérték, hogy az állami fenntartásban működő egészségügyi szolgáltatók minden jogszerűen fennálló tartozást rendezzenek. Azaz teljes konszolidációt várnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.