Újabb hatalmas adót kaptak a magyarok

Az M4 Sport elnevezésű új csatorna indulásának első perceiben a műsorvezetők azzal kecsegtették a nézőt, hogy javarészt a magyar sport csatornájaként működő adó foglalkozik majd az összes fontosabb hazai sporteseménnyel, valamint a magyarországi öt látvány- és tizenhat kiemelt sportággal is, mindezt úgy, hogy közben szórakoztat és a sport szeretetére nevel.

Az viszont már a lelátóról felröppenő petárdák jótékony és színes füstködében marad, hogy mégis melyik az az öt látvány- és a tizenhat kiemelt sportág...

Amúgy azért nem bántanám az M4 Sportot, ahogy elnézem, lesz baja bőven. Például mindjárt itt van az, hogy a „magyar sport”. Jelentem, a kiemelkedő eredmények ellenére nincs ilyen. Vannak sportolók, tisztességes és megszállott atléták, kézilabdások, asztaliteniszezők, jégkorongozók, kajakosok, kenusok, vívók, cselgáncsozók, tornászok, úszók, vízilabdázók, meg még jó néhány sportágban vitézkedők, akik közül a legjobbak olykor káprázatos eredményeket érnek el, sikereiket könnyek között ünnepeljük, de azért nehéz lesz ezen tiszteletre méltó keveseknek a versenyeivel megtölteni egy sportcsatorna adásidejét.

És akkor még nem beszéltünk az ugyancsak M4 által közvetítendő, úgynevezett magyar futballról, amely a lelkesült beszámolók ellenére sem érdekesebb, mint amikor egy csapat óvodás csattogós falepkét tologat a játszótéren. Szerencse (és hatalmas mennyiségű közpénz adta lehetőség), hogy az M4 Sport azért közvetít majd Forma-1-et, Bajnokok Ligáját, labdarúgó Európa-bajnokságot, olimpiát és hasonló nagy sporteseményeket, ezek esetében viszont nyilván nem kell megküzdeniük majd a nézőkért.

Szombaton reggel az első óra a bemutatkozással telt, és a fenti alapvetésen kívül a következők derültek ki a néző számára.

1. Szujó Zoltán utoljára az esküvőjén gombolta be ilyen izgatottan az ingujját, mint a csatorna indulásának reggelén.

2. Sok profi sportkommentátor közvetíti majd a sporteseményeket, akik örülnek, és szintén izgalmasnak tartják, hogy elindul ez a csatorna.

3. Miképpen Borkai Zsolt, a MOB elnöke is.

4. A valóban impozáns, 270 négyzetméteres stúdióbelsőt, a belsejébe épített két, hangszigetelt kommentátorállást, a közvetítést segítő technikai eszközöket látva alighanem olyan összegű pénzzel stafírozták ki az új csatornát, amilyennel átlagember legfeljebb számtanpéldában találkozik.

5. Az M4 Sport hétköznapokon délután négy órától éjfélig élő közvetítéseket, stúdióbeszélgetéseket, magazinokat kínál, hétvégenként pedig már reggel 7 órától látható.

6. A hangulat szívélyes, körülbelül olyan, mint a SZOT-üdülőben az ismerkedési est után, amikor az emberek, kezükben gyöngyöző Kőbányaival gyerekeknek kezdik szólítani egymást.

7. Az előzőek folyományaként a magyar sportolóknak itt alig-alig van vezetéknevük, ők itt csak Marcik, Leventék, Zsoltok és Dorottyák; értsd: a mieink.

8. Végül azt se tagadjuk: az első nap alapján a műsorfolyam azért jó ritmusú és informatív, igyekszik közérthetővé tenni mindazt, amit egy-egy sportágról tudni kell a sportesemény megértéséhez.

És hogy milyen jövője lesz ennek a csatornának? Azt még nyilván senki sem tudja, de ahogyan Galla Miklós szokta mondani: „A meccs gömbölyű, és a labda kilencven percig tart.”
 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.