Újabb feljelentés a Volner-ügyben

Személyes adattal visszaélés gyanújával Tényi István is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen Volner Jánosnak, a Jobbik frakcióvezetőjének feltételezett titkos megfigyelése miatt.

Az ügyben Volner is feljelentést tett, miután a sajtóhírek szerint Habony Árpádhoz köthető Ripost című internetes bulvárlap fotókkal gazdagon illusztrált cikket közölt arról, hogy Volner egy „nőt vitt a bokrok közé Pécel közelében". Volner a parlament nemzetbiztonsági bizottsága jobbikos tagjának, Mirkóczki Ádámnak a közvetítésével az Alkotmányvédelmi Hivataltól is segítséget kért, hogy nézzék át a kocsiját, nem rejtettek-e el benne például nyomkövetőt.

A botrány kirobbanása óta a hatóságok mélyen hallgatnak, névtelenséget kérő forrásaink pedig arról számoltak be, hogy nem igazán veszik komolyan Volner bejelentését és ahogy fogalmaztak: nem is igen kívánnak egy paranoiás képviselő siralmaival foglalkozni. Meglehet azonban, hogy Tényi feljelentése álláspontjuk felülvizsgálatára kényszeríti a hatóságokat.

Tényi feljelentésében külön is felhívta a figyelmet a propeller.hu írására, amelyből az derül ki: minden bizonnyal valótlanul állította a Ripost, hogy a „Legyen az olvasóriporterünk!" felhívásra küldte be egy ismeretlen „olvasóriporterük" a Volner-sztorit. A képekhez kapcsolódó elektronikus nyomok ugyanis arra utalnak, hogy a képeket és feltehetőleg a cikket is már a felhívás megjelenése előtt feltöltötték a Ripost szerverére. Ha helytálló a propeller.hu megállapítása, az csak megerősíti Volner azon állítását, miszerint már hetekkel korábban ismeretlenek követték és megfigyelték, az ominózus autó többször elkísérte a programjaira. Fekete Gy. Attila

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.