Újabb csalás: újságíró játszotta a köztévé híradójában dühöngő ügyfelet

Az M1 augusztus 30-ai híradásában nyilatkozó Alba Takarék-károsult a Fehérvár Médiacentrum egyik újságíró munkatársa volt. A helyszínen forgató stábnak valószínűleg nem sikerült egy feldühödött ügyfelet sem találnia a környéken, ezért egyszerűbbnek tűnt, a helyszínen lévő újságíró játssza el a szerepet.
Fura dolgot vett észre a nyolcezer.hu székesfehérvári hírportál egyik olvasója. A köztévé augusztus 30-ai híradójában szomorkodik Kovács László, aki nem tud pénzt felvenni az Alba Takarék csődje miatt. Ám a szemfüles tévénéző kiszúrta, hogy Kovács László minden bizonnyal nem más, mint Samu Miklós, a felvételt készítő Fehérvár Médiacentrum munkatársa.

Samu online szerkesztőként és sportriporterként dolgozik a cégnél. A Médiacentrum a cink.hu megkeresésére azt közölte, az újságíró csak tanulóként van jelen a szerkesztőségben, néha anyagokat készít nekik.

A centrum által készített felvételt a köztévé hírszerkesztősége adásba szerkesztette. Furcsaság azonban, hogy a dühös ügyfél csak az M1 híradójába fért bele, a Fehérvár TV augusztus 30-án vetített hírműsorában bemutatott változatban már nem volt benne az ő megszólalása. Esetleg attól tartottak, a helyi nézők könnyebben felismerik „Kovács Lászlót” – végül is, mint a történtek bizonyítják, megalapozottan.

A Fehérvár Médiacentrum egyébként beszállítója a közmédia hírműsorainak. Ahogy honlapjukon fogalmaznak: „A Fehérvár TV csapatának magas szintű szakmai felkészültségét példázza az az együttműködés, melynek keretében 2012-től az MTVA számára rendszeresen gyárt országos csatornákon sugárzásra kerülő híranyagokat, műsorokat.”

A cink.hu próbálta elérni Samu Miklóst, a Fehérvár Médiacentrum munkatársát, de eddig nem sikerült vele felvenni a kapcsolatot. A portál választ vár a tévé ügyvezetőjétől és az online szerkesztőségtől is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.