Új zuglói családsegítő százmillióért

A terveknek megfelelően halad a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ rekonstrukciója, a csaknem százmilliós beruházással már félig elkészültek a kivitelezők.

A Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ felújításnak csaknem százmillió forintos költségéből mintegy 89 milliót biztosít az Európai Unió, a támogatás mértéke 90 százalék. A beruházás során megtörténik az intézmény teljes szolgáltatás-fejlesztése is, mely kiterjed az utcai és lakótelepi szociális munka beindítására - tájékoztatta lapunkat a zuglói önkormányzat.

Ahhoz, hogy az intézményben mindez megvalósuljon, szükséges a központ épületének a bővítése és korszerűsítése. Az intézmény jelenlegi állapotában – helyhiány miatt - már nem tudta kielégíteni a felmerülő igényeket. A felújítás során a teljes akadálymentesítést is elvégzik a kivitelezők.

Az épület bővítése, valamint az új irodák, fogadóhelyiségek kialakítása, az épületen belüli válaszfalak kiépítése már megtörtént, elkészültek az új falnyílások. Elvégezték a villany-, a víz-, a csatorna- és a fűtés-szerelési munkákat, befejeződtek a vízszigetelési, falazási és födémszerelési munkák is.

A hagyományos rekonstrukció mellett a már meglévő szolgáltatások fejlesztése, valamint az utcai és lakótelepi szociális munka kialakítása adja a projekt komplexitását, mivel így két társadalmi csoport - a gyermekek és a hajléktalanok - helyzete is javul. A zuglói önkormányzat a szeptember 21-ei képviselő-testületi ülésén tárgyalja meg a tervezett létszámbővítésre vonatkozó anyagot, utána megkezdődhet a szervezetfejlesztés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.