Új vírus: látogatási tilalom Keszthelyen

Látogatási tilalmat rendeltek el a keszthelyi kórház intenzív, valamint csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán, mert több gyermeket és felnőttet is ápolnak az új vírus fertőzésének gyanújával .

Kvarda Attila, az intézmény igazgatója elmondta, a múlt héten a két osztályra összesen öt beteg került be H1N1-fertőzés gyanújával. Péntektől a csecsemő- és gyermekosztályon, szombattól pedig az intenzíven rendelték el a látogatási tilalmat.

Az igazgató kifejtette: a gyermekosztályra múlt kedden szállították azt a beteget, akinek a szervezetében pénteken igazolták a H1N1 vírus jelenlétét. Állapota jónak mondható, már gyógyulófélben van.

Az intenzív osztályon a hétvégén már két felnőttet kezeltek - egyiküknél igazolták szombatra a vírusfertőzést -, azóta ők is jobban vannak, egyiküket sem kellett lélegeztető gépre kapcsolni.

Kvarda Attila elmondta még, hogy H1N1-fertőzés gyanújával a hétvégén a gyermekosztályra is két újabb, egy egy- és egy négyéves beteg került. Mindkettőnek magas a láza, de általános állapota jó. Tőlük hétfőn vettek mintát a virológiai vizsgálathoz, amelynek eredményét a napokban várják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.