Új választásokat követel Budapesten a Jobbik

Új budapesti választásokat, új főpolgármestert, új képviselőket sürgetett a főpolgármesteri hivatal főbejárata előtti keddi sajtótájékoztatóján a Jobbik Magyarországért Mozgalom Budapest munkacsoportja.

Gyenge Zsolt önkormányzati képviselő és Kassab Adonis István budapesti alelnök bírálta a fővárosi Fidesz- és KDNP-frakciók vezetőit azért, hogy az elmúlt egy hónapban, amióta megszűnt az MSZP-SZDSZ fővárosi többsége, még egyszer sem vetették fel a Fővárosi Közgyűlés önfeloszlatásának szükségességét.

Leszögezték, Tarlós Istvánnak nem alkudoznia kellene a városvezetéssel az önkormányzat költségvetéséről, hanem kezdeményeznie kellene a közgyűlés feloszlatását. Véleményük szerint amikor a 4-es metróra számolatlanul ömlik a pénz, "politikai árulás lenne egy Tarlós-Demszky-paktum". "Miért gondolják azt, hogy az emberek nem látnak át rajtuk, nem látják, hogy csak a pozíciójukat és a tiszteletdíjukat féltik? - tette fel a kérdést Gyenge Zsolt.

Kassab Adonis István példákat sorolt annak alátámasztására, hogy a Fidesz nemcsak a fővárosban, hanem a kerületekben sem folytat valódi ellenzéki politizálást. A VI. kerületben ugyan kezdeményezték a testület feloszlatását, de egyidejűleg MSZP-támogatással "pénzes pozíciókba delegálják a tagjaikat". A VII. kerületben nem támogatták az önfeloszlatást, a XI. kerületben szavazategyenlőség, "sunnyogás", hallgatás van. A XII. kerületben pedig Pokorni Zoltán nem szól semmit amiatt, hogy az egyik szocialista képviselő "bűnügyileg gyanúsított", éppen egy VI. kerületi ügyben. "A Jobbik megtisztítja Budapestet a korrupt politikusoktól" - közölték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.