Új rendelőt kap a ráckevei kistérség

Csaknem 900 millió forintos fejlesztéssel teljesen megújul a szigetszentmiklósi szakrendelő, a beruházással a ráckevei kistérség tíz településének az egészségügyi ellátása javul jelentős mértékben. .

A fejlesztés szimbolikus kezdetét jelző ünnepélyes alapkőletétele a hét elején volt, az eseményen részt vettek a kistérség településvezetői, valamint a beruházás megindítását lehetővé tévő, és az eredményes pályázatban közreműködő intézmények, szervezetek, vállalkozások képviselői.

Ezzel az aktussal mérföldkövéhez érkezett a Ráckevei kistérség, és azon belül is a szigetszentmiklósi szakrendelő által ellátott 10 település - több mint 100 ezer ember - egészségügyi szolgáltatásainak a fejlesztése. A projekt keretében ugyanis féltucatnyi fejlesztés történik majd. Új szolgáltatásokkal, például egynapos sebészettel bővül az intézmény, teljesen megújul az alapdiagnosztikai eszközpark.

A vizsgálatra várók és az orvosok igényeit, valamint az eszközök működtetéséhez megfelelő kiszolgáló tereket lehet kialakítani, többek között egy új, energiatakarékos épületszárny felépítésével. A beruházástól azt várják, hogy a szolgáltatások színvonala és a kapacitások is végre arányosak lesznek a kistérség évek óta folyamatosan növekvő számú lakosságának igényeivel.

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke hangsúlyozta, a projekt messze túlmutat a jelenlegi helyzet konzerválásán, az állapotok megőrzésén, mert a fejlesztéssel egy, a munkafeltételek minőségében, funkcióiban és hatékonyságában is teljesen megújult korszerű szolgáltató centrum jön létre.

A kilencszázmilliós beruházáshoz szükséges önrészt biztosító Pest Megyei Önkormányzat a Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán nyert el a támogatást, a Szigetszentmiklósi Emeltszintű Kistérségi és Járóbeteg-szakellátó Központ kialakítása című projekt keretében, az általa üzemeltetett, de a város tulajdonában álló szakorvosi rendelőintézet komplex fejlesztésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.