Új influenza: kettős halál a Markusovszky kórházban

Egy harmincéves férfi, a Markusovszky kórház dolgozója és egy 93 éves őriszentpéteri férfi hunyt el kedden az intézményben, szervezetükben kimutatták az új influenzavírust. Eddig 49-en haltak meg a H1N1-fertőzéssel összefüggésben.

Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa arról tájékoztatott, a kedden meghalt harmincéves férfit az ünnepek előtt vették fel a kórházba. Akkor már súlyos volt az állapota, ezért géppel lélegeztették, de belehalt a valószínűleg az influenza szövődményként fellépő kétoldali tüdőgyulladásba. Az egyébként teljesen egészséges fiatalember, aki a kórház dolgozója volt, ingyen megkaphatta volna a védőoltást, ám nem élt a lehetőséggel.

A Vas Népe internetes kiadása szerint a férfi két hete jelentkezett infuenzaszerű tünetekkel a háziorvosánál, az orvos pedig köhögéscsillapítót írt fel neki, majd hazaküldte. A lap úgy tudja, mivel a férfi tünetei továbbra sem enyhültek, tüdejét is megvizsgáltatta, de napokig csak Algopyrinnel kezelték.

A főorvos tájékoztatása szerint kedden a kórházban meghalt egy 93 éves őriszentpéteri férfi is, akinek a szervezetében szintén kimutatták az új vírust. Ő combnyaktörés miatt került kórházba, egyelőre tisztázásra szorul, hogy a fertőzésbe halt-e bele, vagy egyéb betegségébe. Az idős férfi - ellentétben a betegségben elhunyt harmincéves beteggel - egy hónappal ezelőtt megkapta a H1N1 elleni védőoltást.

Az Országos Epidemiológiai Központ Járványügyi Osztálya legutóbbi, még december 23-án közölt adatai szerint a H1N1-fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 45.

Kedden egy H1N1-vírus miatt kezelt csecsemő, még hétfőn pedig egy krónikus betegségben szenvedő, a H1N1 vírus miatt is kezelt idős nő halt meg Szegeden, így a mostani két vasi esettel együtt már 49 a fertőzéssel összefüggésbe hozható haláleset.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.