Új értékelési rendszer a bírói karnak

A bírák értékelési rendszerének átalakítását, valamint etikai kódex és életpályamodell kidolgozását tűzte ki célul az idei évre Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, aki fontos eredménynek nevezte a közigazgatási és munkaügyi bíróságok önálló egységgé szervezését.

Szeretné átalakítani a bíróképzési rendszert újfajta módszerek bevezetésével - mondta a Magyar Hírlapnak Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Képzéseket akarnak indítani az új Btk. és szabálysértési törvény rendelkezéseiről vagy az alaptörvényről. Elmondta azt is, hogy az idén kidolgozandó etikai kódex kellő részletességű iránymutatást ad majd arra, hogy tárgyalótermen belül és kívül milyen magatartást várnak el az igazságügyi alkalmazottaktól, bíráktól.

Az elnök arról is beszélt, hogy változhatnak a tervek a négy kerület ügyeivel foglalkozó, a Pesti Központi Kerületi Bíróságból kiváló bíróság ügyében. Eddig nem találtak alkalmas épületet, de ha sikerül megfelelő ingatlant szerezniük, lehet, hogy inkább más ügyszakokat vagy egységeket helyeznének el ott. Handó Tünde azt is közölte: örülne, ha a parlament elfogadná a rendelkezési állomány lehetőségét is tartalmazó új korhatárjavaslatot, mert ez jelentős többleterőforrást adna az OBH és a bíróságok számára - olvasható a Magyar Hírlapban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.