Új útvonalakat keresnek a menekültek

A migránsok ügyében mindenki belátja, hogy minőségi változás következett be, hiszen a most érkező "népvándorló tömeg" nem akarja betartani a szabályokat – mondta a magyar Honvéd Vezérkar főnökhelyettese. 
Már évek óta érkeznek migráns tömegek Magyarországra, de az elmúlt évben mértékében és minőségében is megváltozott ez a nyomás - mondta a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Orosz Zoltán azt mondta: már mindenki belátja, hogy minőségi változás következett be, hiszen a most érkező "népvándorló tömeg" nem akarja betartani a szabályokat. Kiemelte, hogy a magyar katonák missziós tevékenységük keretében például a Balkánon már korábban is végeztek rendészeti tevékenységet, tömegkezelési feladatokat. Tavaly ősz óta pedig a jogszabályok megváltoztatása nyomán már Magyarországon is részt vehet a határrendészeti feladatok ellátásban a Magyar Honvédség. A határőrizetben részt vevő rendőrök munkáját kiegészítve megerősítő erőt jelent a honvédség a határokon - mondta.

A vezérkarifőnök-helyettes kitért arra is, hogy elemzések azt mutatják, új útvonalakat fognak keresni az embercsempészek, illetve a mögöttük álló szervezetek. Hozzátette: a rendőrökkel közösen felkészültek arra, hogy azt a műszaki rendszert, amely a szerb-magyar és a horvát-magyar határon kiválóan működik, szükség esetén a román és az ukrán határon is megépítse a Magyar Honvédség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.