Új trolik Zuglóban

Befejeződött az új Solaris-Skoda trolibuszok próbaüzeme, hétfő délutántól hét ilyen jármű szállíthatja az utasokat három budapesti vonalon.

Hétfő délután öt szóló és két csuklós új trolibusz "kezdi meg szolgálatát" Budapesten mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a trolibuszok bemutatóján. Az új járművek üzembe helyezésével megkezdik a legöregebb trolik kivonását a forgalomból, az új trolik a belvárosi és a zuglói vonalakon közlekednek majd.

fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Skoda-Solaris-szal 2014 végén írták alá a szerződést. A Budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés elnevezésű, európai uniós támogatásból megvalósuló 18 milliárd forintos projekt 108 új trolibusz vásárlására adott lehetőséget a fővárosnak. Ebből most 36 járművet vettek nettó négymilliárd forintért. A többi trolibusz akkor érkezhet, ha a szükséges forrás rendelkezésre áll majd.

Az új trolik akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel, így szükség esetén módosítható a járathálózat. A hét új trolibusz hétfőn a 72-es, a 76-os és a 79-es vonalon kezdi meg az utasok szállítását.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.