Új templomot avattak Debrecenben

Új református templomot avattak szombaton Debrecenben. A lencztelep-paci gyülekezet templomszentelő hálaadó istentiszteletén Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdetett igét.

"Ha már közelebb jött hozzátok a templom, az a kihívás, hogy vegyétek észre: közelebb jött hozzátok Isten" - szólt a gyülekezethez a püspök, arra utalva, hogy a lencztelepi városrészben élőknek eddig nem volt templomuk. "Ez az a hely, ahol kinyílik előttünk Isten csodálatos lénye, és én is kinyílhatok" - hangoztatta a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Bölcskei Gusztáv a továbbiakban arról beszélt: "azért vagyunk együtt a templom keresztelésén, hogy átéljük azt a csodát", amit átéltek azok, akik ott voltak Jézus megkeresztelésekor. 

"Amikor megnyílt, szétrobbant, szétszakadt az ég, s egy hang hallatszott a mennyből: te vagy az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm" - utalt a szentírásra a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, hozzátéve: e templom is arról szól: Isten szétrobbantotta az eget, hogy lásson bennünket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.